Колеги, имам странен проблем с климатроника-не ще да се изключва напълно. Онзиден като преточвах антифриза, пусках парното, за да се обезвъздуши и вчера карам и усещам, че духа горещо съвсем леко от духалките, при спрян климатик. Викам сигурно нещо е запецнало кранчето примерно, я да пусна на студено да се освести. Спря да духа топло, спрях климатика, обаче по едно време забелязвам, че по същия начин съвсем леко духа студено при спрян климатик. Същевременно самия панел на климатика пари. Като угасих колата, забелязах, че като дам на контакт откъм панела на климатроника се чува едно бзззз. Кво му стана, не знам-някакви идеи?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Климатроникът не спира
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщениеКолеги, имам странен проблем с климатроника-не ще да се изключва напълно. Онзиден като преточвах антифриза, пусках парното, за да се обезвъздуши и вчера карам и усещам, че духа горещо съвсем леко от духалките, при спрян климатик. Викам сигурно нещо е запецнало кранчето примерно, я да пусна на студено да се освести. Спря да духа топло, спрях климатика, обаче по едно време забелязвам, че по същия начин съвсем леко духа студено при спрян климатик. Същевременно самия панел на климатика пари. Като угасих колата, забелязах, че като дам на контакт откъм панела на климатроника се чува едно бзззз. Кво му стана, не знам-някакви идеи?155 2.0 16v МY95 Sport
-
Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщениеСмени си панела целия,аз така правя,като зацикли,и немаш грижи.
Comment
-
Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщениеЗначи викаш от панела е, да не ровя по релета и други подобни. Мерси, ще по погледна!155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
На дизеловата от подписа така смених панела, защото се пускаше сам, а отзад имаше пускани доп. кабелчета, но проблема с пускането остана (като 156). Така, че по-добре първо да се открие проблема.166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщениеНа дизеловата от подписа така смених панела, защото се пускаше сам, а отзад имаше пускани доп. кабелчета, но проблема с пускането остана (като 156). Така, че по-добре първо да се открие проблема.155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
За 156 знам.
Ето старото ми питане около моята.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42636
Колкото до проблема на колегата, сигурно ли е, че моторчето работи. В движение може да влиза въздух "по инерция"а не моторчето да го вкарва. Все пак са стари колите и клапите във въздуховодите не са първа младост. За паренето на панела и бзззззз-кането
не знам.
166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщениеЗа 156 знам.
Колкото до проблема на колегата, сигурно ли е, че моторчето работи. В движение може да влиза въздух "по инерция"а не моторчето да го вкарва. Все пак са стари колите и клапите във въздуховодите не са първа младост. За паренето на панела и бзззззз-кането
не знам.
155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщениеЗа 156 знам.
не знам.
Comment
-
Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщениеФакт е, че след като е бил пуснат на топло, продължава да си пуска по малко топло, съответно и на студено го прави. Не ми е много ясно това кранче на парното от климатика ли се управлява, щото си мисля, че не го затваря хубаво, след като е бил пуснат на топло.166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение... понеже няма 155 с изключение на тези от 97 година кадето да работи клапата за вътрешна циркулация на въздуха......
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщениеКранчето се управлява от климатика. Щом прехвърля на топло и на студено значи си работи. За бъззззз-кането, като дадеш контакт за 3-4 секунди ли е или продължава повече? Ако е за секунди е нормално, и при мен е така.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщението и моята прави бзззз като дам на контакт и като запаля колата продължава но няма такъв проблем
Иначе и мотора на клапата за въздуха също се чува.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеТова което се чува е датчика за температурата в купето. Отдясно на волана е и има перка.
Иначе и мотора на клапата за въздуха също се чува.155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
Comment